P

Prag

Prag har meget at byde turister på. Der er meget arkitektur og mange spændende seværdigheder. I Prag er der specielle Black Theatre og et stort udvalg af øl. Det er her Budweiser Budvar stammer fra. Her er et lille udpluk.
På Den gamle Rådhusplads, Staroměstské náměstí, findes mange af Prags mest kendte arkitektoniske seværdigheder. I Tejnkirken ligger Tycho Brahe, 1546 - 1601, begravet.
På pladsen er der et monument af Jan Hus som blev brændt for kætteri den 6. juli 1415.
Det astronomiske ur, som er plaseret på siden af rådhuset, skabt af urmager Hanus i 1490. Hanus fik en grum skæbne. Byrådsmedlemmerne i Prag besluttede at brænde Hanua øjnene med gloende tænger, så han blev blind. Det forhindrede Hanus i at dele sin viden med andre byer i Europa.
Karlsbroen er den ældste bro i Prag. På begge sider er broen befæstet med tårne. Broen er pryet med 30 barokke statuer, der forestiller helgener.
Den gamle-nye Synagoge er den ældste bevarede synagoge i Centraleuropa og den længst fungerende synagoge i hele verden. Her har der været afholdt gudstjenester uafbrudt fra slutningen af 1200-tallet, med undtagelse af besættelsesår 1942-45. Synagogen ligger i det jødiske kvarter Josefa.
Der er flere Black Light Theatre og underholdning til middagsmaden.
Jesper Andersen